Exkurze Zahrada hrou - prosinec 2021

Pro ředitele a zřizovatele škol, učitele, ale i rodiče nebo architekty, výtvarníky či studenty odborných škol organizujeme jednodenní exkurze za dobrými příklady zahrad, které byly vytvořeny dětem na míru. Účastníci je mohou zblízka prozkoumat, načerpat nápady pro vlastní aktivity a o praktických stránkách provozu diskutovat s lidmi, kteří se o vznik zahrad zasloužili – jak zástupci škol, tak tvůrci projektů.

Exkurze je současně ideálním způsobem, jak se seznámit s filosofií našeho programu Zahrada hrou. Její principy lze využít nejen při rozvoji školních zahrad, ale také veřejných hřišť a dalších podobných míst určených dětem.

EXKURZE PROSINCE 2021

kdy

1. 12. 2021 (8,00 – 16,00 hodin)

co

komentovaná prohlídka 3 školních zahrad v Praze a okolí, které prošly proměnou za podpory NPKK v letech 2013–2021 a krátký vzdělávací seminář o proměnách zahrad

pro koho

učitelé a ředitelé škol, rodiče, zástupci místních samospráv a další zájemci o téma školních zahrad

nástupní místo

Praha, Hlavní nádraží

cena exkurze

300 Kč, oběd započítán v ceně

NA CO SE TĚŠIT

Během návštěvy tří mateřských škol v Praze a okolí budete moci načerpat inspiraci a zároveň získat praktické rady přímo od zástupců školek. Navštívíme MŠ Mnichovice, MŠ Vodnická (nyní jako detašované pracoviště MŠ Formanská) a MŠ Na Výšinách. Součástí exkurze bude také návštěva Toulcova dvora spojená s obědem; dále přednášky o programu Zahrada hrou, o dalších možných zdrojích financování a o proměnách zahrad očima odborníků.

PŘIHLÁŠKA

Přihlašování na exkurzi je otevřené do 22.11. 2021 nebo do naplnění kapacity.

PřIhlásit se můžete přes přihlašovací formulář, který najdete na tomto odkazu:

přihlašovací formulář

vzdelavani@nadace-promeny.cz