Na zeleň v parku Střed jsme vybrali už přes 150 tisíc korun
20. 1. 2022

Příspěvky na obnovu zeleně v parku Střed v Mostě přesáhly v lednu 2022 částku 150 tisíc korun. Stalo se tak i díky ateliéru Flera zahradního architekta Ferdinanda Lefflera a inženýrské firmě PLANTinspekta. Obě společnosti se staly bronzovými partnery parku, za což jim, stejně jako všem dalším dárcům, patří velké poděkování.

Možnost podpořit výsadbu stromů v parku Střed v Mostě, která se symbolicky otevřela na den stromů 20. října loňského roku, vyslyšela celá řada dárců. Z toho čtyři adoptovali celý strom za 15 tisíc korun. Menší dárci přispívali na všechny vybrané části stromů, mezi které se řadí listy, větve, kmen a kořeny. Největší zájem je doposud o náš národní strom, tedy o lípu.

„Každá koruna na obnovu zeleně v parku Střed v Mostě se počítá a jsem ráda, že se nám podařilo vybrat 150 tisíc korun. Obnova zeleného srdce tohoto severočeského města představuje jednu z našich hlavních aktivit. Naše nadace podporuje obnovy zahrad mateřských škol či aktivity spolků. Děkuji za nadaci všem lidem, kteří nám s nimi takto pomáhají,“ řekla ředitelka Nadace Proměny Karla Komárka Petra Lepková Melingerová.

Možnost pomoci tomu, aby se zelené srdce Mostu pořádně rozpumpovalo, je stále otevřená. Připojte se ke stávajícím dárcům a podpořte výsadbu vybraného listnáče na: https://stromy.nadace-promeny.cz.

Na zeleň v parku Střed jsme vybrali už přes 150 tisíc korun