Nadace Karla Komárka uspořádaly vánoční akci pro hodonínské školáky
17. 12. 2021

Nadace Proměny Karla Komárka, která společně s Nadací Karel Komárek Family Foundation (KKFF) systematicky pomáhá s obnovou veřejných prostor v Hodoníně po červnovém tornádu, uspořádala ve čtvrtek 16. prosince pro zdejší školáky vánoční zdobení stromečků. Na akci, během které škole finančním darem přispěla také společnost MND a.s., zároveň dětem, učitelům i starostovi města představila nové lavičky, květináče, odpadkové koše a komunitní nástěnku.

Předvánoční období je časem, který obě nadace Karla Komárka využívají k naplňování svého poslání. Na pomoc lidem a na obnovu rozsáhlého veřejného prostoru v Hodoníně jde prostřednictvím KKFF 150 milionů korun. Proměny se dočká sportoviště, dům přírody, lesopark a prostor před základní školou.

Právě do prostranství před základní školou U Červených domků vnesly nadace radostnou předvánoční atmosféru. Nadační stromky doposud obsypané pouze jehličím, obsypaly pestré ozdoby. Ty na stromečky navěsili žáci školy. Zdobení předcházelo úvodní slovo ředitelky Nadace Proměny Karla Komárka Petry Lepkové Melingerové. ​​​​​​​

„V Hodoníně jsme se zase posunuli o kousek dál. Menší, ale o to hezčí akce bezezbytku zapadá do naší koncepce zapojovat příslušníky všech generací do proměn. Těsně před Vánoci dostaly děti příležitost utvořit vánoční atmosféru přímo před školou. Stojí zde i nástěnka, kam si budou děti věšet třeba své představy, co od budoucnosti poškozeného prostoru očekávají,“ řekla Petra Lepková Melingerová a dodala, že na obnově místa intenzivně spolupracují obě nadace Karla Komárka.

Milý příspěvek poskytla také prostřednictvím své ředitelky těžařská a průzkumná divize společnosti MND a.s. Jana Hamršmídová předala řediteli základní školy šek na 15 tisíc korun, peníze firma sesbírala na základě sportovních aktivit svých zaměstnanců.

Nadace Karla Komárka uspořádaly vánoční akci pro hodonínské školáky