Nadace Karla Komárka uspořádaly vánoční akci pro hodonínské školáky
17. 12. 2021

Nadace Proměny Karla Komárka, která společně s Nadací Karel Komárek Family Foundation (KKFF) systematicky pomáhá s obnovou veřejných prostor v Hodoníně po červnovém tornádu, uspořádala ve čtvrtek 16. prosince pro zdejší školáky vánoční zdobení stromečků. Na akci, během níž škole přispěla finančním darem také společnost MND, a. s., zároveň dětem, učitelům i starostovi města představila nové lavičky, květináče, odpadkové koše a komunitní nástěnku.

Předvánoční období je časem, který obě nadace Karla Komárka využívají k naplňování svého poslání. Na pomoc lidem a na obnovu rozsáhlého veřejného prostoru v Hodoníně jde prostřednictvím KKFF 150 milionů korun. Proměny se dočká sportoviště, dům přírody, lesopark a prostor před základní školou.

Právě do prostranství před základní školou U Červených domků vnesly nadace radostnou předvánoční atmosféru. Nadační stromky, doposud obsypané pouze jehličím, zkrášlily pestré ozdoby. Ty na stromečky navěsili žáci školy. Ještě předtím si na začátku předvánočního setkání vzala úvodní slovo ředitelka Nadace Proměny Karla Komárka Petra Lepková Melingerová. ​​​​​​​

„V Hodoníně jsme se zase posunuli o kousek dál. Menší, ale o to hezčí akce beze zbytku zapadá do naší koncepce zapojovat do proměn veřejných míst příslušníky všech generací. Těsně před Vánoci dostaly děti příležitost vytvořit vánoční atmosféru přímo před školou. Stojí zde i nástěnka, na kterou si děti mohou vyvěšovat třeba své představy o tom, jak by měl poškozený prostor v budoucnu vypadat,“ řekla Petra Lepková Melingerová a dodala, že na obnově místa intenzivně spolupracují obě nadace Karla Komárka.

Milý příspěvek poskytla také těžařská a průzkumná divize společnosti MND, a. s. Její ředitelka Jana Hamršmídová předala řediteli základní školy šek na 15 tisíc korun. Peníze firma shromáždila na základě sportovních aktivit svých zaměstnanců.

Nadace Karla Komárka uspořádaly vánoční akci pro hodonínské školáky