Nadace uspořádala v mosteckém parku Střed sportovní workshopy
11. 6. 2021

První letošní velkou akci připravila v parku Střed v Mostě Nadace Proměny Karla Komárka. Ve spolupráci s městem poskytla lidem v neděli 13. června od 14 hodin prostor pro tělesné a duševní odreagování. Na program se dostaly sportovní workshopy včetně tréninku pro děti s legendárními házenkářkami Černí andělé, procházka s architekty s výkladem o budoucí podobě parku, hudba a mnoho dalšího.

Park ožil během celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad. Nadace a město nabídly aktivní zábavu lidem všech věkových a společenských skupin. Poprvé se konaly sportovní workshopy. Lidé se kromě ukázkového tréninku pro děti s vítěznými házenkářkami týmu Černí andělé mohli těšit na nacvičování držení rovnováhy na popruhu slackline, na skateboarding či pétanque.

„Víkend otevřených zahrad chápeme jako jedinečnou příležitost přiblížit proměnu parku lidem. Nabídli jsme komentovanou prohlídku s architekty, na které jsme občany seznámili s tím, jak bude místo v budoucnu vypadat. Obyvatelé Mostu pro nás byli, jsou a budou cenným zdrojem informací, které mají dopad na kvalitu proměny,“ vysvětlila ředitelka Nadace Proměny Karla Komárka Petra Lepková Melingerová. Výsledná podoba parku bude podle ní odrážet potřeby města a občanů.

Kromě sportu uvítali návštěvníci s radostí také kulturně laděný program. Do parku se totiž vrátila výstava historických fotografií a vzpomínek pamětníků. Budoucí podobu parku zase přiblížily nové výstavní panely. Děti se na vzdělávací stezce Střediska volného času dozvěděly informace o Zemi nebo o tom, jak se správně chovat v přírodě, dostaly také prostor na kreslení.

„Že má park Střed potenciál se díky lidem znovu probudit k životu, dokázala řada úspěšných akcí v minulých letech, které do parku přilákaly stovky návštěvníků ze všech částí města. Věřím, že se to podaří i té letošní,“ uvedl primátor města Mostu Jan Paparega, který zároveň pozval Mostečany k poslechu hudby a tanci za doprovodu Big Bandu Zdenka Tölga a žáků Základní umělecké školy F. L. Gassmanna.

Nadace Proměny Karla Komárka zároveň děkuje skateboardingovému týmu Ambassadors za to, že daroval čtyři skateboardy, a pomohl tak workshop uskutečnit.

Nadace uspořádala v mosteckém parku Střed sportovní workshopy