Nadace uspořádala v mosteckém parku Střed sportovní workshopy
11. 6. 2021

Letos první velkou akci nachystala v parku Střed v Mostě Nadace Proměny Karla Komárka. Ve spolupráci s městem poskytla lidem v neděli 13. června od 14.00 hodin prostor pro tělesné a duševní odreagování. Na program se dostaly sportovní workshopy včetně tréninku pro děti s legendárními házenkářkami Černí andělé, procházka s architekty o budoucí podobě parku, hudba a mnoho dalšího.

Park ožil během celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad. Nadace a město připravily aktivní zábavu pro lidi všech věkových a společenských skupin. Poprvé se konaly sportovní workshopy. Lidé se kromě ukázkového tréninku pro děti s vítěznými házenkářkami týmu Černí andělé mohli těšit na nacvičování držení rovnováhy na popruhu slackline, na skateboarding či na pétanque.

„Víkend otevřených zahrad představil jedinečnou příležitost přiblížit proměnu parku lidem. Nabídli jsme komentovanou prohlídku s architekty, na které jsme občanům ukázali, jak bude místo v budoucnu vypadat. Obyvatelé Mostu pro nás byli, jsou a budou cenným zdrojem informací, majících dopad na kvalitu proměny,“ řekla ředitelka Nadace Proměny Karla Komárka Petra Lepková Melingerová s tím, že výsledná podoba parku odrazila potřeby města a občanů.

Návštěvníci kromě sportu uvítali také kulturně laděný program. Do parku se totiž vrátila výstava historických fotografií a vzpomínek pamětníků, budoucí podobu parku zase přiblížily nové výstavní panely. Děti se na vzdělávací stezce Střediska volného času dozvěděly informace o Zemi nebo o tom, jak se správně chovat v přírodě, dostaly prostor také na kreslení.

„Že má park Střed potenciál se díky lidem znovu probudit k životu, dokázala řada úspěšných akcí v minulých letech, které do parku přilákaly stovky návštěvníků ze všech částí města. Věřím, že se podaří i ta letošní,“ uvedl primátor města Mostu Jan Paparega, který zároveň pozval Mostečany k poslechu a tanci v doprovodu Big Band Zdenka Tölga a žáků Základní umělecké školy F. L. Gassmanna.

Nadace Proměny Karla Komárka zároveň děkuje také skateboardingovému týmu Ambassadors za to, že daroval čtyři skateboardy, a pomohl tak workshop uskutečnit.

Nadace uspořádala v mosteckém parku Střed sportovní workshopy