Rozjíždíme nový grantový program: Proměň své město!
15. 6. 2016

Na podzim se můžete těšit na nové příležitosti – připravujeme zcela nový grantový program nazvaný Proměň své město. Nabídneme menší granty na proměny a oživení vašich míst ve veřejném prostoru. V letošní grantové výzvě dostanou šanci neziskovky a skupiny občanů z Prahy a Středočeského kraje.

V rámci nového programu podpoříme projekty usilující o proměnu, oživení či rozvoj veřejného prostoru a komunitního života měst a obcí. Věříme v potenciál projektů realizovaných zdola – ze strany obyvatel, místních spolků, organizací a iniciativ. Jsme přesvědčeni, že i malými kroky se dá dospět k velkým proměnám – konkrétních míst, ale i obecně vnímání městského prostoru a jeho užívání.

„Každý z nás se může podílet na rozvoji prostředí svého města. Nabízíme pomoc těm, kdo mají jasnou představu, jak se do tohoto rozvoje zapojit. A je jedno, zda chtějí uskutečnit fyzickou přeměnu nějakého veřejně dostupného místa, nebo třeba teprve zahájit veřejnou debatu na toto téma. Rozhodovat bude především přínos projektu a míra i způsob zapojení místních lidí,“ doplňuje ředitelka nadace Jitka Přerovská.

První grantovou výzvu nového programu vyhlásíme v říjnu 2016.

Základní informace o novém programu a letošní grantové výzvě již najdete zde:

Program Proměň své město
Proměň své město: Grantová výzva 2016

Podrobné podmínky zveřejníme v rámci vyhlášení grantové výzvy.

Inspirovat se můžete na tematickém portálu www.promenypromesta.cz.

Rozjíždíme nový grantový program: Proměň své město!