Pět školek dostane další grant na proměnu své zahrady
11. 8. 2014

Sen o nové, lépe fungující zahradě pro děti se pro pět pražských škol posunul opět o něco blíž realitě. Během prázdnin mezi ně rozdělíme celkem 3.250.000 Kč. Školy se díky tomu ještě do konce letošního roku mohou pustit do prvních kroků při obnově zahrady, kterou – rovněž ve spolupráci s nadací – připravovaly během několika uplynulých měsíců.

Každá ze škol dostala možnost ve třech na sebe navazujících kolech získat až 800 tisíc Kč na obnovu své zahrady. Prvních 100 tisíc školky obdržely hned na začátku projektu. V rámci první etapy trvající od listopadu 2013 do letošního června zapojovaly do chystané proměny děti i dospělé a připravovaly ve spolupráci s architekty, výtvarníky a nadací návrh budoucí podoby své zahrady.

Na základě vyhodnocení první etapy projektu jsme rozhodli o postupu všech škol do druhého kola. Na úpravu své zahrady podle připraveného architektonického návrhu dostane každá ze škol příspěvek ve výši 650 tisíc korun.

Školy čeká po prázdninách další práce na projektech. Připravili jsme pro ně opět společný seminář zaměřený tentokrát na realizaci návrhů, chystají se další akce na zahradách, dobrovolnické brigády a ještě před koncem tohoto roku by se někde mohlo začít také stavět. Druhá etapa je naplánována do června příštího roku. Na základě jejího vyhodnocení mohou školy od nadace získat ještě třetí příspěvek ve výši 50 tisíc korun určený na údržbu a rozvoj obnovené zahrady.

Další podrobnosti:

→  tisková zpráva ke stažení (pdf 389 kB)
→  stránky jednotlivých projektů

Pět školek dostane další grant na proměnu své zahrady