Publikace pro mateřské školy
21. 11. 2012

Ministerstvo životního prostředí přináší druhé, aktualizované vydání publikace Ekoškolky a lesní mateřské školy. Podíleli jsme se na vzniku jedné z kapitol.

Tento praktický manuál pro aktivní rodiče, pedagogy a zřizovatele mateřských škol připravilo Ministerstvo životního prostředí s autorským kolektivem Tereza Vošahlíková, Dagmar Kozlová a Nadace Proměny v roce 2012.

Publikace přináší inspiraci k provozu předškolních zařízení zaměřených na environmentální výchovu. Na zkušenostech z Německa i příkladech dobré praxe od nás vysvětluje, v čem spočívá význam pobytu dětí venku. Proč je důležité zprostředkovat dětem kontakt s přírodou zejména v předškolním věku a jakou roli v tom mohou hrát školní zahrady, shrnuje kapitola, na které jsme spolupracovali s Dagmar Kozlovou.

Celou publikaci si můžete stáhnout zde

Spolupracujeme také s druhou z autorek publikace – Terezou Vošahlíkovou. Její přednášku na semináři Zahrada hrou, který nadace uspořádala v roce 2011, si můžete pustit zde

Další informace o publikaci najdete na stránkách OPŽP.

Publikace pro mateřské školy