Zahrada hrou: Co připravujeme
11. 12. 2012

Učíte? Jste rodič? Nelíbí se vám okolí vaší školy a chcete s ním něco dělat? Zajímáte se o tvorbu prostředí určeného dětem a to, jak souvisí s jejich rozvojem? Zahrada hrou je tu pro vás.

V příštím roce chystáme v rámci programu Zahrada hrou několik novinek, tady jsou ty nejdůležitější:

1/ Na začátku roku spustíme nový inspirativní portál o školních zahradách. Najdete na něm praktické informace, postupy, příklady a inspiraci k rozvoji zahrad. Dozvíte se, v čem je jejich potenciál, proč je důležité se jimi vůbec zabývat a jak důležitou roli mají v životě dětí.

2/ V březnu vyhlašujeme druhou grantovou výzvu v programu Zahrada hrou. Určena bude mateřským školám v Praze a Středočeském kraji. Podpora vybraných škol se zaměří na přípravu a realizaci proměny zahrady i její další rozvoj. O konkrétních podmínkách budeme potenciální žadatele včas informovat.

3/ Protože kromě finanční podpory je velmi důležité vědět, jak proměnu zahrady připravit, jak do ní zapojit děti i dospělé a jak ji následně zrealizovat, připravujeme další konferenci k programu Zahrada hrou. Uskuteční se v Praze na začátku dubna. (Omlouváme se za změnu původně plánovaného lednového termínu).

5/ Plánuje se dokončení prvních dvou „zahrad hrou“, jež vznikají díky nadační podpoře. Zahrada Don Bosco v Praze-Bohnicích a Zahrada MŠ Kollárova v Českém Brodě se příští rok představí v nové podobě, obě blíže představíme také jako inspiraci pro ostatní školy.

Chcete být informováni o aktuálním dění? Přihlaste se k odběru newsletteru na newsletter@nadace-promeny.cz.

Zahrada hrou: Co připravujeme