Grantová výzva 2013: Známe 5 vítězů
31. 10. 2013

Od března do května mohly mateřské školy z Prahy a Středočeského kraje zažádat o podporu určenou na proměnu školní zahrady. Z 54 zájemců jsme v několika kolech hodnocení vybrali vítěze.

Do nejužšího výběru se dostalo sedm finalistů, kteří v září prezentovali své projekty před zástupci nadace. Hodnotili jsme nejen kvalitu projektového záměru, cíl projektu a návrh využití zahrady, ale také míru a způsob zapojení uživatelů zahrady do projektu a následně do využití a údržby zahrady.

Vítězové 1. kola grantové výzvy:

• MŠ Vodnická, Praha 4 – Újezd
  • ZŠ a MŠ Praha 9 – Koloděje
  • Fakultní MŠ se SP, Arabská, Praha 6
  • Fakultní MŠ při UK, Na Výšinách, Praha 7
  • MŠ U Uranie, Praha 7

Vítězové dostanou příspěvek na architektonický návrh a projektovou dokumentaci. V následujících měsících budou s naší podporou připravovat zadání pro architekta, který pak zpracuje návrh nové zahrady. Na první kolo výzvy v roce 2014 a 2015 naváže druhé a třetí kolo, kde budou úspěšné školky moci získat také grant na rekonstrukci a údržbu zahrady.

Celkem ve třech kolech rozdělíme až 4 miliony Kč. Kromě finančního příspěvku jsou součástí naší podpory také konzultace,vzdělávací semináře, metodika pro realizaci projektu a exkurze za dobrými příklady.

Tisková zpráva ke stažení

Grantová výzva 2013: Známe 5 vítězů